LIF-Nödinge SK 4-1

Idag, 13/2 var det dags för säsongens första träningsmatch. Laget samlades klockan 13.00 på LP Idrottspark. Det var bra stämning i omklädningsrummet. Vi tog en genomgång inne i klubbhuset efter att vi bytt om. För att sedan gå ut på planen och värma upp inför match. Dagens kapten Marcus Pätsi ledde uppvärmingen som bestod av lite löpning och sedan spel på två mål. Med 5 min kvar till avspark samlades truppen en sista gång i omklädningsrummet för att inta matchstället och några sista väl valda ord av Ingo och Dala.
Robban
Givetvis varvades truppen under hela matchen, alla fick spela minst en halvlek med undantag för Crille som drog på sig en skada och Mackan som kände av illamående.
---
Stundtals fint spel, stundtals dåligt. Nödinge tog tidigt ledningen under den period då vi presterade som sämst. Successivt kom dock vårt spel igång. Vi lärde känna det för dagen lite hårda och isiga underlaget, och spelet blev bättre. Efter ca. 30 minuter spel kom kvitteringen. Berglind gör en fin fint på egen planhalva och slår sedan en fantastisk pass till Pätsi som inte gjorde någon besviken med sitt fina avslut. Resultatet i paus var 1-1, men spelet var nu LIFs vilket andra halvlek skulle utvisa. Nödinge blev tröttare och tröttare och lyckades tillslut inte längre stå emot. Andra halvlek vinns med 3-0 efter mål av Pontus, Pastorn, och Valli. Pastorns mål var dagens strut, en kanonträff från distans upp i krysset där den ska vara! Assisterna stod Pätsi och Sebbe för. Slutresultatet blir tillslut alltså 4-1 till LIF!
---
Laget gör en klart godkänd insats, det finns självklart saker att jobba på. Bäst på planen utser bloggen Calle C i LIF målet till. Inte jätte mycket att stå i, men de chanserna som Nödinge fick stoppade Calle ypperligt, med undatag för målet.
---
Efter matchen kommer det fram någon från publiken som stått och räknat publiksiffran, som enligt denna källa var 43 personer. Väldigt kul med uppslutning, trots att det bara var träningsmatch!
---
Säsongens första blev en seger, bara att fortsätta mala på. Våga plåga! Nästa träning är på Tisdag på LP Idrottspark 18.30.