30 Januari, fys och spel

Eftersom Marcus Pätsi som brukar sköta incheckningen av de flesta på facebook inte var på träningen idag så fick istället hans lillebror Jonathan fixa detta.
---
Träningen inleddes för de som inte gjorde beeptestet förra veckan med beeptest. Resterande värmde upp med kvadraten där det bjöds på flera fina tunnlar. När beeptestet var klart ställde Ingo ut flera olika stationer. Nu var det alltså dags för fys. Det var inget gnäll, alla körde på och efter fysen så var det spel i cirka 30 min. Kul att det kommer så många som 18 man, även fast man vet att det är fys på schemat! Bra jobbat!
---
Nu är det bara 2 veckor kvar tills första träningsmatchen! Ska bli kul och se vart vi "står". Nödinge står för motståndet den 13 februari klockan 14.00 på LP Idrottpark.
/J

Ett kyligt 27 Januari

På dagens träning så var det kallare än vad det brukar vara. De flesta hade märkt detta och hade med sig mössa och handskar. Träningen idag handlade mycket om försvarsspelet som tidigare skrivits. Ingo och Dala såg i förra säsongens tabell att vi släppte in lite för mycket mål så de vill först säkra bakåt innan lite mer anfallsträning kör igång. Det bjöds på 2-3 olika försvar och anfallsövningar med stundtals riktigt bra spel. Även idag så var det lite fys och på träningen närvarade 17 gubbar!
---
2 st av dessa 17 var målvakter, Carl Cedergård och Khaled Wais. Därför passade det bra med lite spel på 2 mål eftersom vi inte alltid har 2 målvakter.
---
Nästa träning är på Söndag i Hjällsnässhallen!
/ J

Träning

Nu är det 19 dagar kvar till första träningsmatchen mot Nödinge och Lekstorps herrseniorer kör på! På dagens träning var vi 16 st. Några sjuka och några borta av andra skäl.
---
Som vanligt så checkar Marcus Pätsi in de flesta på LP Idrottspark på Facebook innan träningen drar igång.
Dagens träning innehöll som det brukar, lite av varje. Passning- och skott övningar, en mot en, lite spel och lite fys. Av alla 16 så var Sebastian Fransson den enda som gnällde på fysen idag, (Men inte så högt så att Ingo och Dala hörde). Men han körde på sedan, liksom alla andra!
---
Vi på lekstorpsbloggen längtar och ser fram emot när matcherna drar igång. Då blir det lite mer "rolig fakta" som kommer att skrivas här på bloggen. Det är också riktigt kul att bloggen får mer och mer läsare varje dag, utan reklam på Facebook och annat!
---
Nästa träning är på Torsdag, 18.30 på LP Idrottspark.
/J

Beeptest, styrka, spel

Även fast Ingo och Dala sa efter förra träningen att " på söndag blir det beeptest och annat gött" så blev vi 15 man idag. Ungefär lika många som i Torsdags. Vi som kom dit visste som sagt vad som väntade oss, cirka 45 minuter fys! Men det var ingen som gnällde förutom på sig själv och sin kondition, riktigt bra! Alla förtjänar beröm men extra beröm idag får:
---
Top 3 beeptest 2010-01-23
  1. Jens Mellingsäter
  2. Marcus Johansson
  3. Johan Hedström

---
Efter beeptestet så väntade styrkan, 10 "stationer" fanns det och vi delade in oss 2 och 2. Styrkan var uppdelad så att man fick känna på det mesta. Mage, armar, ben, snabba fötter, spänts(?) osv. När detta var klart så var det dags för spel, Alla var trötta men lite spel skadar väl inte! Ingo delade in 2 lag. Vitt och Orange. I det Vita laget spelade: Cristoffer Fredriksson, Daniel Lubbe, Pontus Larsson, Ragnar Nilhag, Richard Mattsson, Robert Söderberg, Robin Granqvist, Magnus Andersson och Dala.
---
I Orange västar spelade: Alfred Lindberg, Jens Mellingsäter, Johan Hedström, Jonathan Valli Pätsi, Marcus Johansson, Martin Dahlström, Tommy Malmqvist och Ingo.
---
Två st 15 minuters halvlekar spelades och laget med orange västar vann med 5-4.
-
Nästa träning är på Tisdag. Väl mött!

20 Januari

På dagens träning såg vi inte ut att bli så många, antalet slog visserligen inga rekord men till en början så sa Dala att många ringt och berättat att de inte kunde komma på träningen av olika skäl, och att vi skulle vänta och se. Tillslut blev vi 15 gubbar och 8 st hade meddelat att de inte kunde komma, Helt okej faktiskt.
-----------
Träningen inleddes med lite jogging och en passningsövning som uppvärmning, därefter blev det ännu mer passningsövningar, korta och långa pass. Sedan visade Ingo och Dala en övning som främst skulle ge försvaret bra träning. Den gick ut på att en kille anfaller och 2 backar möter upp, där den ena backen bara ger understöd.
Och avslutningsvis blev det tempospel!
-----------
Nästa träning är på Söndag i Hjällsnäshallen kl 18.00. Viktigt att alla som kan kommer och tränar. Och de som är sjuka eller blir borta av annat skäl meddelar det!

Första uteträningen avklarad!

Till ett dimmigt LP Idrottspark kom idag 20-22 gubbar och tränade. Det är siffror som är mer än vad någon kunnat tro och hoppats på! Träningen började med 4 kvadrater och lite jogging som uppvärmning, sedan en inlägg och skott övning som fungerade "hyffsat riktigt bra" (Ingo citat) bra. Några goa fullträffar blev det allt! Sedan tyckte Ingo att det var dags att få igång flåset, fysen kördes igång och snacket minskade då ganska fort. Men alla körde tills Ingo blåste av. Riktigt bra jobbat!
Efter detta så blev det tempospel, 3 lag och vinnaren fick stå kvar. Spelet inleddes lite halvsegt men stegrades sedan. Vi ska tillägga att detta var första uteträningen för i år, men Ingo var nöjd efter träningen. Riktigt gött att vara igång igen!
-----------------------
Dala kunde tyvärr inte komma idag på grund av "vård av sjukt barn". Även Martin D, Lindström, Ale och Ted fattades idag. Kan ha missat någon. Men hoppas att dessa dyker upp på nästa träning. Liksom alla andra! Nästa träning är på Torsdag mellan 18.30 och 20.00!
-----------------------
Slutligen så kommer en halvkass bild på våran kära Konstgräsplan på LP Idrottspark!


Bra träning!

Nu känns det verkligen att Lekstorp är på gång. Laget har endast kört 4 träningar ihop med lagets nya tränare Ingo och Dala och på dessa träningar har det varit bra fart på spelet, närkamper utan gnäll och det viktigaste av allt, att folk tränar! På dagens träning var vi 19 gubbar. Riktigt kul!
-----------------------------------------------------------------
På dagens träning var också lagets första nyförvärv med, Robin Granqvist. Kul att han är tillbaka!
-----------------------------------------------------------------
Nästa vecka kör vi igång på riktigt! Ifall planen är spelbar så är det Tisdagar 18.30-20.00 LP Idrottspark (Vallen) Torsdagar 18.30-20.00LP Idrottspark och Söndagar inomhus i Hjällsnäshallen mellan 18.00-20.00.
--
Hoppas att det kommer lika mycket folk på ute-träningarna som på inomhusträningarna!
-----------------------------------------------------------------
Två bilder ifrån dagens träning. Ursäkta bildkvalitén!

Söndagsträning

Idag är det Söndag igen och som vanligt är det träning för LIF herrsenior. Idag var vi 22 man. Några nya och nygamla ansikten fanns med. Niklas Eliasson, ett av Lekstorps nyförvärv. Robert Söderberg, en "nygammal" kille som också bestämt sig för att spela med Lekstorp i år. Robert är lagets 3:e nyförvärv inför säsongen. Riktigt kul! Robert hade också med sig en kompis, Magnus Andersson.
--------------------------------------------------------
Träningen inleddes som vanligt med lite snack från Ingo och Dala. Förutom vanlig uppvärmning och spel idag så hade Dala gjort i ordning lite frågor som skulle ställas till varje enskild spelare under träningens gång. Samtalen avslutades med fotografering av varje spelare, dessa bilder kommer användas på hemsidan www.laget.se/LIFHERR.
-------------------------------------------------------------------
Det var nog allt för idag! Nästa träning är på Söndag 16/1!
/ J

Första träningen i år!

Som det tidigare skrevs här på Lekstorps bloggen så var det en "skojträning" idag. Vi blev fler än vad någon hoppats på, Ingo räknade manskapet till 18 st. Alltså fler än förra träningen! Riktigt bra, men man ska tillägga att det var ett par tre stycken Oldboys med och lite småbröder osv. Men också att det fattades ordinarie spelare.
Träningen började med lite uppvärmning, flåset kom igång på de flesta redan då. Efter det så delade Ingo ut västar, Rött blått och vitt och sedan var 5 minuters matcherna igång. Laget som tog flest poäng idag var det vita. I det vita laget spelade:
--------------------------------------------------------------
Johan Hedström
Alfred Lindberg
Ragnar Nilhag
Jonathan Valli Pätsi
Ingemar "Ingo" Holm
Christian Björkman
---------------------------------------------------------------
Efter cirka 45 minuters spel så minskade vi ner det till 2 lag. De flesta var ganska slitna då men vi körde på ändå!
---------------------------------------------------------------
Nästa träning är den 9/1, Väl mött!
/ Jonathan

2 Januari

Nu kör vi igång igen, efter ett uppehåll över Jul och Nyår så vaknade man på nyårsdagen av ett SMS som Ingo skickade ut till samtliga i laget. Där stod det kortfattat att vi kör en skojträning den 2 Januari, för att röra lite på oss och för att ha skoj! Det är några i laget som varit bortresta och annat över Jul och Nyår så Ingo skrev på hemsidan att Oldboysen i Lekstorps IF var välkomna och även att man fick ta med sig en kompis eller två ifall man ville det.
Vi ses kl 18.00 i Hjällsnäshallen! Den riktiga träningen drar igång 9 Januari!

RSS 2.0