Lördagen på träningslägret.

Bättre sent än aldrig! I lördags var vi ju på läger, väckning 7.30... vi hann med ganska mycket denna soliga dag. träning, match, inkylning och utgång med laget. Matchen spelades mot Annelund U. Ett riktigt bra lag. matchen slutade 3-3 med mål av Magnus, Affe och Robban!
---
Kvällen blev riktigt bra precis som alla i laget anat. Hela laget var med, vi var på First Grand hotel alingsås på deras stora fest Marsnatta. Riktigt trevligt! Tack alla för en riktigt bra och trevligt helg!
---
Premiär snart! 6 April, västkusten borta!

Träning nr 2 och teori

På träningspass nummer 2 så körde vi kvadraten som uppvärming, sedan delades samma lag in som vi hade på pass 1. Vi spelade mestadels av passet. Stundtals riktigt bra spel. Innan träningen var slut så var det femkamp igen. En av tävlingarna var att man skulle från straffområdets linje slå en boll så nära det andra straffområdets linje. Laget som var närmast denna del av femkampen var RÖDA!
--
Men det var en del till. Att från hönflaggan slå en boll in i mål. Denna del av femkampen vanns av ORANGE.
--
Ställningen i femkampen
Orange: 22 p
Röd: 18 p
Grön: 18 p
blå : 14 p
--
På teorin gick vi igenom lite storlekar till träningskläderna vi ska få och fick rösta på spelare som ska vara med i ett spelarråd. spelarna som blev framröstade är : Fredrik Abrahamsson, Carl C, Crille och Robin!
-
Fortsättning följer :)

Träningsläger, första träningen

Vi samlades 13.00 på lp idrottspark för att sedan åka till Tånga Hed och vårgårda. Innan första träningen så checkade vi in på mässen där vi ska sova. Fint!
--
Träningen inleddes med lite snack och sedan beeptest som vanns av Crille och Hedström. Efter detta så delades 2 lag upp. Spel på helplan 9-manna. Innan träningen avslutades inleddes lägrets femkamp. Coca Cola cup special. Lag orange tog ledningen, 1 boll före lag röd.
--
Fortsättning följer!

Rumsindelning och femkapslagen

Ingo har återigen varit engagerad och fixat rumsindelningen och lagen till femkampen på lägret.
-
Rum 1. Valli Ragge Affe Abra. (lyxrum!)
-
Rum2.Mackan Hedström Crille Felix.
-
Rum3.Robban Magnus Cedergård.
-
Rum 4.Eliasson Robin Berglind.
-
Rum 5.Pontus Mattsson Khaled Lindström Martin.D Alex.
-
Femkampslagen

Röd: Valli Mackan Robban Eliasson Lindström.
-
Blå : Ragge Hedström Pontus Robin Khaled.
-
Orange: Affe Crille Cedergård Berglind Alexander.
-
Grön: Abra Felix Mattsson Magnus Martin.D
------
Vi kommer att bo på "mässen" som ligger alldeles intill hallen där vi ska träna. Det är också gångavstånd till Tånga Hed och tågstationen enligt kartan som finns på nätet!
-
Vilket lag som är bäst återstår att se! Tänk på att det laget som kommer sist får städa toaletterna :)

Sista träningen innan lägret

Igår var det sista träningen innan lägret. Vi kom inte så många till träningen. Dels för att några har småskador och andra kanske bara var lata? Träningen var bra ändå. En ny uppvärmningsövning, skottövningar, och lite spel på slutet. Träningen avslutades också med coca cola cup, som Ragnar Nilhag vann idag.
---
Nu till helgen är det läger som gäller. Vi åker 22 man till Vårgårda och Tånga Hed där vi ska umgås, träna fotboll och spela match. Och framförallt ha kul! Vi samlas 13.00 på fredag på LP Idrottspark och första träningen är redan kl 15.00. Mer om schemat nere i Vårgårda hittar du under fliken "träningsläger" på hemsidan: www.laget.se/lifherr.
---
Bloggdatorn kommer också att vara med! Får dock se hur mycket tid och ork det finns just på lägret att skriva vad som händer. Håll utkik. Kanske kommer upp en del galna bilder och annat här på bloggen? Vem vet!
:) / JVP

Ingos matchreferat

Ledsen att det inte blev något bloggskrivande efter matchen igår. Ingo var däremot väldigt snabb och skrev matchreferat på hemsidan. Och han gjorde det bra! Så istället för att skriva det med egna ord så kommer här Ingos referat.
---
Mot ett mycket bra Skepplanda som har som målsättning att gå upp till 4 an i år(2a i Västra Götaland div 5 förra året och missade i kvalspelet).Så gör vi väl en riktigt bra match även om det är surt att förlora när det endast återstår 40 sekunder av matchen och vi själva haft ett jätteläge för Robban att avgöra matchen nära mål precis i anfallet innan. Men nu till matchen,Vi börjar mycket bra och 1-0 av Marcus Pätsi perfekt framspelad av Mackan redan i den 6e minuten,vi hinner bara njuta av målet i 2 minuter då gör Skepplanda 1-1 med ett drömskott från 25 meter stenhårt rätt upp i taket,vi skapar efter det massor av chanser med 2 stolpskott och andra bra lägen utan att få in bollen i mål.Istället gör såklart Skepplanda 1-2 i en omställning då vi inte hinner med.Vi går till halvtid med 1-2 lite snopna. i andra tappar vi lite av vårat fina spel och det blir mer kamp än fin fotboll,Skepplanda gör även 1-3 då vi är väldigt obeslutsamma i försvarspelet,vi fortsätter att skapa chanser ,ragges ribbskott mfl. men till slut kommer 2-3 då Pätsi blir nerriven i straffområdet och Marcus Pätsi gör inget misstag.även 3-3 lyckas vi göra när Marcus Pätsi (hattrick) krutar in bollen vid stolproten, ass kom från Robin Granqvist ,och resten vet ni ju... Om man sammanfattar vårat lilla genrep så är det ju klart godkänt även om vi måste bli noggrannare i försvarspelet och få upp flåset ett snäpp till.Marcus Johansson Marcus Pätsi och Sebastian Fransson får xtraplus i ett bra Lekstorp.Även Alfred Lindbergs Comeback efter sjukdom lovar gott.Nu bär det av till Vårgårda nästa helg och våran sista match innan premiären mot Västkusten BK ..
---

Truppen mot Skepplanda

1.Carl Cedergårdh
3.Fredrik Abrahamsson
4.Jens Mellingsäter
6.Robert Söderberg
7.Ragnar Nilhag
8.Niklas Berglind
9.Robin Granqvist
10.Marcus Pätsi
11.Alfred Lindberg
12.Christoffer Fredriksson
13.Sebastian Fransson
14.Marcus Johansson
15.Johan Hedström
16.Daniel Lubbe
Matchstart 14.00

träning och möte

Idag kom det cirka 20 gubbar. På träningen körde vi "bögboll" som uppvärmning. Om det heter bögboll vet jag inte, men det var någon som sa det på träningen så vi kallar det bögboll. Efter det så körde vi lite anfall med inlägg och djupledspass. Det var också en passnings och frilägesövning på dagens träning. Det sista vi gjorde innan mötet var spel på 2 mål.
---
På mötet gick vi igenom schemat inför lägret som vi ska på nästa helg. Schemat finns på hemsidan för den som vill läsa! Vi ska bland annat spela match mot Annelunds u-lag.
---
Det verkar som alla på träningarna verkligen tar i, detta är ett tecken på att vi vill vinna div 6 iår!

Mycket gött folk på tisdags träningen

På dagens träning samlades ganska många, väldigt glada och pigga var de flesta. Kanske var det vårvädret tidigare under dagen som gjorde detta ? :) Men träningen inleddes med lite kvadraten och en ny uppvärmningsövning som först inte fungerade alls men efter att Ingo förklarat igen så fungerade det. Efter detta så körde vi en ny skott och inläggsövning, anfall och försvar (4 mot 4). Sedan lite spel. Vet inte riktigt hur många vi var idag men det kändes som väldigt många. Och det är ju bra med tanke på att den 6 april är det seriepremiär och då gäller det att alla verkligen visat att de vill. För i år är vi många som slåss om platserna.
----
Här kommer ett utdrag från hemsidan :
20.00 direkt efter träningen samlas vi i analysrummet.
Det kommer bla. att handla om:
Träningslägret
Träningskläder
Seriematcher
Material.
Övrigt. (även ni som inte kan vara med på träningen är välkommna på mötet.)
----
Och ännu en gång, ursäkta för dålig update.

Inställd träning och truppen mot Rannebergen

Gårdagens träning blev inställd på grund av vädret. Planen var plaskblöt.
---
Imorgon är det match igen, denna gång borta mot Rannebergen.
1.Carl
6.Ragge
16.Lubbe
12.Crille
15.Hedström
7.Magnus
4.Robin
10.Eliasson
14.Mackan
13.Sebbe
5.Robban
3.Abra
9.Valli
2.Mattsson
11.Oscarsson

Samling 12.00 Vallen eller 12.30 Gunnaredsvallen. 

Domare Jervand Hakopian, ANGERED 

Matchstart 13.30

Tisdag 8/3

Ni som läser bloggen får ursäkta att det varit dålig och tråkig update senaste veckan. Varför det varit det är för att jag som skriver inte medverkat på träning och på matchen i lördags.
---
Innan träningen idag samlades vi i analysrummet för lite snack om matchen och för att Dala skulle visa en ny övning. (Ingo fattades idag på grund av navelbråck). Efter detta gick vi ut och körde lite kvadraten och joggning som uppvärmning. Sedan var det denna nya övning som Dala visade. En passningsövning. Efter det så tyckte Dala att det var dags för oss spelare att visa ifall vi har någon grundkondition. Löpning runt planen i en kvart. Inga problem för de flesta men roligare kunde det ju varit! Men vi klandrar inte Dala för detta. Konditionstesten och styrkan har alltid varit varierande. Till sist så körde vi 2 spelövningar. Ibland bra spel och ibland inte..
/ jvp

Matchreferat Croatia-LIF

Kopierat från hemsidan. www.laget.se/lifherr
Match mot en av dom bästa lagen förra året i samma serie,och en av favoriterna till seriesegern i år,Croatia börjar bäst och även om spelet jämnar ut sig så gör våra motståndare 1-0 (9min) i en omställning där vi inte hinner med och 1-0 görs distinkt av Croatias vänsterytter ,vi kvitterar i den( 26e min) genom Alex som snyggt lägger bollen i mål ganska nära framspelad av Mackan.Efter det är det bara ett lag på plan och vi spelar ut Croatia efter noter(njutbart) 3-4 riktigt bra chanser som tyvärr inte resulterar i mål,närmast är Mackan som har en i stolpen en tätt tätt utanför och nästan öppet mål som tyvärr gick över ,men fortsätter mackan att spela så här bra kommer det bara rasa in mål i serien.Croatia är knappt över mittlinjen sista 25 minuterna.I andra halvlek gör vi 4 byten,vilket gör att vi tappar ganska mycket i positionerna och matchen blir helt jämn i andra halvlek,till och med lite fördel Croatia,motståndarna eller rättare sagt debuterande Oscarsson gör ett klockrent självmål lite klantigt 2-1(65e) vid 2-2 (75e) vinner Robin en tuff närkamp och serverar Eliasson som fintar skott och snyggt spelar fram Sebbe som gör mål i helt öppen bur.Vi börjar tröttna och vi rör runt ytterligare lite i laget med byten och mitt i röran nickar Croatia in 3-2 (83min)men vi lyckas återigen resa oss och gör 3-3(86) genom ett distinkt skott i straffområdet av Sebbe bra framspelad av Magnus, vi lyckas att så när även göra segermålet då Oscarsson hinner före målvakten i en löpning men bolluslingen lyckas gå precis utanför stolpen.i det stora hela är vi nöjda med spelet ,målen och försvarspelet även om Croatia var riktigt effektiva när dom fick chansen och framförallt stor eloge till Croatias uppförande och att man försöker spela boll. Tack för god match.
----
Nästa träning är Imorgon, 18.30 på LP Idrottspark!

truppen mot Croatia

Truppen mot Croatia Göteborg

1.Carl

12..Martin.D
15.Hedström
16.Lubbe
11.Jensa

5.Robban
9.Robin 
7.Magnus
2.Pontus

8.Alex
14.Mackan

------------------------------------------------------------------------------------- 13.Sebbe
4.Mattsson
3.Oscarsson
10.Eliasson

1/3 träning

Bloggaren själv kunde tyvärr inte närvara på träningen igår, därför skrev Ingo ett inlägg på hemsidan istället. Och här kommer nu detta kopierat:
--
15 taggade killar som körde på riktigt bra idag ,vi jobbar hårt med flåset och nu börjar vi sakta träna på anfallspelet,med inslag av försvarspel med jämna mellanrum ,vi avslutade med Clerasil cup som Berglind och Hedström gick segrande ur och vann var sin clerasilflaska som var skänkt av Henke Lundqvist !!!

RSS 2.0