tre raka

Innan uppvärmning så samlades vi idag i analysrummet. Vad som sades där behöver vi inte gå in på mer än att Ingo sa att vi skulle försöka fixa en straff. Vi gick sedan ut, värmde upp och innan domaren blåste igång så hälsade båda lagen på varandra. Fair Play!
---
Det dröjde inte jätte länge in i första halvlek innan Pätsi fixar just en straff som Ingo ville. Han stegar upp och sätter 1-0 i målaktens vänstra. Matchen var väldigt jämn, båda lagen skapade chanser men LIF hade de bästa eller de som var närmast på att bli mål. Cirka 10 minuter in i andra så blir det 1-1. Och en stund där efter så blir återigen Pätsi framspelad och sätter 2-1 som står sig matchen ut.
---
Ett av de byten som gjordes i andra var att Jonathan Valli Pätsi blev utbytt mot Martin Dalström. Det tog max 2 minuter innan han får enligt oss ett felbedömt rött kort. Kanske ska detta bytet ses över? ;)
/ jvp

Torsdagsträning och laguttagning

Kl 18.30 på Torsdagar har LIF herrseniorer alltid träning. Till dagens träning kom det 19 gubbar, riktigt bra. Dessutom hade 5 personer hört av sig! Träningen startar som alltid med uppvärmning. idag med jogging runt planen med boll. Sedan ställde Dala upp en ny passningsövning som många verkade tycka om. Den innehöll Många passningar och mycket rörelse i alla fall. Sedan körde vi lite blandat. Skott på målvakter, inläggsövning och lite spel på slutet. Ganska bra träning faktiskt. Och självklart så dracks det Gainomax och Powerking även idag!
---
På söndag är det match. Samling 12.00, matchen börjar 13.00 på "parken" mot Nol IK.
-
Spela gör följande:
1.Carl MV
6. Ragge HB
16.Lubbe MB
12.Crille MB
15. Heda VB
9.Valli HMF
5.Sammy MMF
3.Abra MMF
2.Pontus VMF
10.Pätsi FW
14.Mackan FW
-
11.Jensa AVB
4. Mattsson AVB
7.Lindström AVB
8.Martin.D AVB

Gainomax & Powerking

Robin Granqvist har vaknat till liv, återställd från skada och hade idag med sig Gainomax och Powerking till träningen som han lovat i 2 månader snart. Detta visade sig göra succé. Tackar Robin för detta!
---
Till träningen kom det idag 14-15 gubbar. Ingen riktig koll. Som uppvärmning körde vi 3 mot 3 och 4 mot 4 på småmål. Och som vi tidigare skrivit på bloggen är vi inne i en "träna försvarsperiod". Vi körde därför en övning, 1 mot 1 med väggar. Där det alltså går ut på att försvara sig, hålla bollen och ta tillbaka bollen när man förlorat den. Men det var inte bara försvar som tränades idag. Utan anfall med, en inläggsövning som bjöd på flera fina mål. Träningen avslutades med spel och stretch!
---
I matchrapporten mot björndammen skrev vi att det var Marcus Johansson som körde över motståndaren vid första strafftillfället. Men så var det inte. Utan det var Johan Hedström. Gör om, gör rätt!
---
För er som inte följer Götaholms blogg så har de "rankat" oss med 5 red stripes tillsammans med nykomlingarna Bosona. Vi är alltså favorittippade av Götaholmaren att vinna div 6a just nu. Kul!
---
Vi tackar även Granqvist Lastbilsservice som blivit vår första sponsor iår!

LIF-BBK 6-5 (2-4)

Som ni ser i rubriken så blev det mycket mål i dagens match mellan LIF och Björndammen. Björndammen har inte mycket boll i inledningen, men på deras första anfall så kör Marcus Johansson över bollhållaren och domaren pekar på straffpunkten. Deras straffskytt gör inget fel utan sätter bollen bestämt i målvaktens vänstra hörn. Lekstorp fortsätter sedan hålla i bollen, detta resulterar i att Sebastian Fransson får bollen lite utanför straffområdet och fintar sig fram och sätter 1-1 Sedan så lyckas björndammen med ett anfall till, denna gång så kör Mattsson över bollhållaren och domaren pekar åter på straffpunkten. Straffskytten är densamma men sätter den i målvaktens högra. Ställningen är nu 1-2. Efter detta mål så händer det inte mycket, Lekstorp har fortfarande lite mer boll men börjar också slarva, vilket resulterar i att Björndammen gör både 1-3 och 1-4. Innan halvtids vila sätter Sebbe 2-4 (ass. Pätsi).
----
Startelva:
Khaled
Mattsson-Lubbe-Mackan-Jensa
Hedström-Crille-Alle-Söderberg
Pätsi
Sebbe
-----
Andra halvleks startelva:
Khaled
Ragge-Lubbe-Sammy-Jensa
Valli-Pastorn-Mackan-Pontus
Pätsi
Sebbe
-----
Efter halvtidsvilan så gör LIF några byten (som ni ser ovan). När domaren blåser igång så sätter Lekstorp en bra press på Björndammens backlinje. Man märker fort att björndammen spelarna blir lite osäkra och nervösa. ganska tidigt i andra ser Pastorn att målvakten är långt ute och slår en fin boll som seglar över målvakten och ställningen är nu 3-4. Efter pastorns mål så fortsätter denna press, Pätsi jobbar åt sig en boll sedan springer han sig fri med målvakt och sätter 4-4. De två sista målen gör Sebbe(ass. Pätsi)
och Marcus Johansson. Förutom alla dessa mål så var det en ganska tuff match. Domaren blåste i alla fall väldigt mycket frisparkar åt båda hållen!
-----
Matchens lirare enligt bloggen: Sebastian Fransson med sina 3 mål!
Dagens publiksiffra: 45 st (källa; Marcus Gylling)
Stiligt!
/J

Truppen mot Björndammen

I förra inlägget skrev vi att ifall det fattas något så kunde man kommentera detta. Vilket någon anonym gjorde direkt. Det som fattades var att lag Orange vann alla matcher som spelades. Lag Orange: Mackan, Pätsi, Sebbe och Hedström!
---
Här är truppen till matchen mot Björndammen!
1.Kalle (Khaled)
2.Pontus
3.Pastorn
4.Alex
5.Sammy ? 
6.Söderberg
7.Mattsson
8.Berglind ?
9.Valli
10.Pätsi
11.Lubbe
12.Crille
13.Sebbe
14.Mackan
15.Hedström
16.Jensa
-
Samling 13.00 på LP Idrottspark! Matchstart 14.00

Sista träningen innan matchen på Söndag

Torsdagskvällen var kall, till LP Idrottspark kom 15-16 gubbar. Däribland Niklas Eliasson som man inte sett på länge på grund av sjukdom mm. Kul att han är tillbaka i alla fall.
---
Träningen innehöll "doppboll" som uppvärmning, lite annorlunda kanske men som tidigare skrivits så är träningarna ALLTID varierade. Efter det så körde vi lite löpning och sedan en riktigt bra anfall och försvarsövning som var lik matchsituation. I slutet på träningen så körde vi "allsvenskan", hur detta såg ut vet inte bloggen men antog att alla gjorde allt för att vinna. För vem vill spela i superettan? ;)
---
Bloggen återkommer med truppen till matchen på Söndag en annan dag. Ha det bra sålänge och kommentera gärna ifall ni tycker något fattas eller så i inläggen.
/J

Tisdag 15/2

På dagens träning var vi 16 gubbar. Vi samlades i "analysrummet" innan träningen för att analysera matchen i Söndags. Vad vi gjorde bra och speciellt vad vi gjorde mindre bra. Det Dala och Ingo var missnöjda med var att vi aldrig riktigt fick iväg bollen när vi rensade under en liten del av matchen. Utan den hamnade istället rätt i famnen på deras backar och mittfältare så att deras uppspel kunde börja om. Kanske blir det ändring till nästa match på Söndag mot Björndammen? Hoppas det!
---
Våra träningar är alltid varierade, idag så körde vi 2 olika slags kvadraten som uppvärmning och 3 nya övningar till. Det blir roligare så tycker vi spelare och ledare. Eftersom någon gubbe innan träningen frågat ifall vi kunde sluta lite tidigare på grund av CL så blev det idag mer fys än vanligt. Timglaset blev dagens fys. Vet inte riktigt hur många varv vi sprang, men jobbigt var det. Alla tog i och körde in i det sista!
---
Ingo tog också ett antal bilder idag, dessa lär hamna på www.laget.se/LIFHERR , så håll utkik där ifall du vill se hur snygga vi är!
/ J

LIF-Nödinge SK 4-1

Idag, 13/2 var det dags för säsongens första träningsmatch. Laget samlades klockan 13.00 på LP Idrottspark. Det var bra stämning i omklädningsrummet. Vi tog en genomgång inne i klubbhuset efter att vi bytt om. För att sedan gå ut på planen och värma upp inför match. Dagens kapten Marcus Pätsi ledde uppvärmingen som bestod av lite löpning och sedan spel på två mål. Med 5 min kvar till avspark samlades truppen en sista gång i omklädningsrummet för att inta matchstället och några sista väl valda ord av Ingo och Dala.
---
Dagens startelva:
Calle C
Ragge-Lübbe-Mackan J-Jensa
Valli-Crille-Abra/Pastorn-Heda
Pätsi-Sammy
Bänk:
Sebbe
Alle
Pontus
Berglind
Robban
Givetvis varvades truppen under hela matchen, alla fick spela minst en halvlek med undantag för Crille som drog på sig en skada och Mackan som kände av illamående.
---
Stundtals fint spel, stundtals dåligt. Nödinge tog tidigt ledningen under den period då vi presterade som sämst. Successivt kom dock vårt spel igång. Vi lärde känna det för dagen lite hårda och isiga underlaget, och spelet blev bättre. Efter ca. 30 minuter spel kom kvitteringen. Berglind gör en fin fint på egen planhalva och slår sedan en fantastisk pass till Pätsi som inte gjorde någon besviken med sitt fina avslut. Resultatet i paus var 1-1, men spelet var nu LIFs vilket andra halvlek skulle utvisa. Nödinge blev tröttare och tröttare och lyckades tillslut inte längre stå emot. Andra halvlek vinns med 3-0 efter mål av Pontus, Pastorn, och Valli. Pastorns mål var dagens strut, en kanonträff från distans upp i krysset där den ska vara! Assisterna stod Pätsi och Sebbe för. Slutresultatet blir tillslut alltså 4-1 till LIF!
---
Laget gör en klart godkänd insats, det finns självklart saker att jobba på. Bäst på planen utser bloggen Calle C i LIF målet till. Inte jätte mycket att stå i, men de chanserna som Nödinge fick stoppade Calle ypperligt, med undatag för målet.
---
Efter matchen kommer det fram någon från publiken som stått och räknat publiksiffran, som enligt denna källa var 43 personer. Väldigt kul med uppslutning, trots att det bara var träningsmatch!
---
Säsongens första blev en seger, bara att fortsätta mala på. Våga plåga! Nästa träning är på Tisdag på LP Idrottspark 18.30.
-
/ Ragge och Valli

Truppen mot Nödinge!

För den som läser lagets hemsida är dagens inlägg inget nytt...
-
Truppen mot Nödinge: Calle Cedergård, Ragnar Nilhag, Lubbe, Marcus Johansson, Jens Mellingsäter, Jonathan Valli Pätsi, Christoffer Fredriksson, Fredrik Abrahamsson, Johan Hedström, Sammy, Marcus Pätsi, Niklas Berglind, Robert Söderberg, Pontus Larsson, Alexander Ivarsson och Sebastian Fransson.
---
Matchen spelas kl 14.00 på LP Idrottspark på Söndag!

Inställd träning

Dagens träning blev tyvärr inställd på grund av vädret. Snön har vräkt ner hela dagen, Dala och Ingo tog ett beslut. Smsen skickades ut till samtliga att träningen var inställd. Men istället var det egen träning som gällde. Undra hur många som körde själv?
---
Nu taggar vi istället till matchen på Söndag. LIF- Nödinge 14.00 LP Idrottspark
---
Och för den som vill veta så slog bloggen igår läsar rekord. Anledningen är för att en länk råkade hamna på facebook.
Forza LIF!

Ganska dålig uppslutning

Efter helgens vila så kommer man in i omklädningsrummet. Första blicken man möter är Robin Granqvists, han ser lite halvt bitter ut och man fattar direkt. Han har återigen glömt att ta med sig Gainomax och Powerking som han lovat. Men men, det kommer fler träningar Robin!
---
På dagens träning var det 14-15 man. Ganska dåligt tyckte många! Magnus Andersson blev lite skadad och gick av tidigare, tråkigt men han är nog tillbaka till matchen på Söndag. Träningen innehöll, korta och långa pass, Skott och inlägg, 2 mot 2 och lite spel på slutet. Ibland var spelet okej, och ibland bedrövligt!
---
Nästa träning är på Torsdag, värt att notera är också att Jonathan Valli Pätsi just nu leder poängligan i laget! Får se hur länge det håller ;)
/ J

Gårdagens träning

Ber om ursäkt för dålig update igår. Men skolarbete och annat satte stop för bloggskrivandet!
--
Gårdagens träning innehöll flera nya övningar, alla nyförvärv förutom Robin Granqvist närvarade. Frågan är ifall Robin inte vågar komma för att han i Tisdags inte dök upp med Gainomax och Powerking som han lovat? Skämt åsido. Men Robin är tyvärr skadad för tillfället men som vi på bloggen uppfattat det så är det på bättringsvägen.
--
Även gårdagens träning var det lite fys och snabba fötter på. Gött och se att alla kör på! Det är som sagt bara 9 dagar kvar tills första träningsmatchen!
--
Glöm inte heller att träningen på Söndag är inställd, men som Ingo skrev på hemsidan så ser tränarna oss gärna på gymmet eller ute i spåret!
/ J

Nyförvärv 4

Till ett regnigt och blåsigt LP Idrottspark kom idag 20 gubbar. Riktigt bra! Träningen inleddes med en ny passningsövning som först fungerade sådär. Frågan är ifall det berodde på Ingo som förklarade eller oss spelare? I alla fall så började vi om, Ingo gjorde ett nytt försök att förklara och då förstod samtliga. Efter det så var det skott, lite löpning och återigen lite försvarsspel. Träningen avslutades med lite spel, på helplan. Fungerade också sådär, men vi ska tillägga att det var längesedan någon av oss tränat och spelat på fullplan.
---
En glad nyhet är att Magnus Andersson skrivit på för Lekstorps IF. Han kommer senast från göteborgsklubben Guldhedens IK, men har spelat i Lekstorp som junior en gång i tiden! Varmt välkommen säger vi till Mange!
---
Nästa träning är på Torsdag, 18.30 som vanligt. Och söndagsträningen är inställd!
---
Kom ihåg, 12 dagar kvar tills första träningsmatchen!
/J

RSS 2.0